Sonic

Jeu de boules spelenDeze maand aandacht voor een spel wat vrijwel iedereen kent. Sonic the Hedgehog is een spellenreeks van een redelijk aantal jaren terug waarbij er diverse levels vrijgespeeld moesten worden. In 1991 verscheen het eerste sonic spel en vanaf toen zijn er tientallen spellen gemaakt tot een aantal 3D spellen welke slechts enkele jaren oud zijn. Sonic staat bekend om zijn gigantische snelheid, maar er is iets wat hij niet kan, zwemmen!


Wat is het verhaal?
Sonic moet in elk spel een planeet redden, welke soms de aarde is. De kwaad gestoorde wetenschapper genaamd Dokter Ivo "eggman" Robotnik moet verslagen worden om de planeet te redden. De beste vriend van sonic, Tails, een vosje, helpt hem om het slechte te verslaan.


Sonic spelenWelke levels/maps zijn er?
De Ultimate flash sonic, waar deze review over gaat, is bijzonder uitgebreid en een echte nabouw van het spel. Er zijn tientallen levels te spelen, hoeveel weten wij niet precies. De diverse levels volgen elkaar snel op en na een reeks moet er een "eind baas" verslagen worden.Jeu de boules speluitlegHoe speel ik het spel
Dit spel werkt vrijwel het zelfde als de console of computer versie van het spel. Kies een character en ga hier mee spelen. De besturen verloopt met het toetensebord, met de pijltjestoetsen. Daarnaast is er de spatiebalk om te springen, maar als je bukt en de spatiebalk indrukt (bij sonic) dan gaat deze rollen en schiet die weg.

Probeer zoveel mogelijk ringen te verzamelen in de levels. Door tegen vijanden aan te springen kun jij deze schade aan brengen en eventueel vernietigen. Probeer zo min mogelijk keer geraakt te worden, als dit gebeurt zullen er een groot aantal ringen uit je zak vallen en moet je deze zo snel mogelijk weer proberen te verzamelen!

Zijn er highscores
Op dit moment zijn er geen openbare highscores bekend.

Zelf spelen?
Dit spelletje is uiteraard speelbaar via Spelletjes.org. Klik hier om Flash sonic te spelen!

Geschreven op 19-09-'10 door Spelletjes.org