Online spelletje Wordfeud populair bij ouderen

Het spelletje Wordfeud is afgeleid van het gezelschapsspel Scrabble en is onder ouderen enorm populair. De mobiele app van deze game blijkt vooral in de leeftijdsgroep van ouderen tussen 65 jaar en 80 jaar geïnstalleerd te zijn op de smartphone of op de tablet. Uit een onderzoek van Telecompaper is bijvoorbeeld gebleken dat maar liefst 23 procent van de ouderen uit de genoemde leeftijdsgroep de mobiele app Wordfeud geïnstalleerd heeft op de smartphone.

De ouderen die het spelletje op de smartphone of tablet hebben staan, blijken een grote groep te vertegenwoordigen en zeker als er naar het aantal installaties gekeken wordt op basis van het aantal smartphones in Nederland. Zo blijkt dat het spelletje op 15 procent van het totale aantal smartphones in Nederland is geïnstalleerd. Dat komt omgerekend neer op een totaal van 1,8 mobiele telefoons, waarop het spelletje Wordfeud kan worden gespeeld. Tieners vormen de groep die het minst gebruikmaken van de mogelijkheid om het spelletje te installeren en te spelen. Van deze groep heeft maar 6 procent de app op het mobiele toestel geïnstalleerd. De groep dertigers is dan weer wat meer vertegenwoordigd als het om dit spelletje gaat, want in deze groep heeft 13 procent van de personen de mobiele game op de mobiel beschikbaar.

Uit het onderzoek van Telecompaper is ook gebleken dat Wordfeud ongeveer 21 dagen per mand wordt gespeeld en dat er qua tijdsbesteding per week sprake is van een uur spelen. Het gaat hier bij de uitkomsten van het onderzoek overigens wel om gemiddelden met betrekking tot de speeltijd.

 



Geschreven op 02-03-16 door Spelletjes.org