Online spelletje patience komt terug in Windows 10

Windows kende als besturingssysteem altijd een vast aantal leuke spelletjes die op de computer gespeeld kunnen worden, zoals mijnenveger en hartenjagen. Voor Windows 8 werd echter door Microsoft besloten dat er geen standaard spelletjes meer geïnstalleerd werden. Om toch leuke online spelletjes te kunnen spelen was het dan ook nodig om naar de Windows Store te gaan en daar de spelletjes te downloaden.

Met de komst van Windows 10 die vermoedelijk aan het einde van de maand juli beschikbaar komt, geldt dat er wel weer sprake zal zijn van spelletjes die standaard geïnstalleerd zijn, zoals patience. Overigens betreft het spelletjes patience bij Windows 10 hetzelfde spelletje dat nu via Windows 8 gespeeld kan worden als deze is gedownload uit de Windows Store. Het downloaden hoeft straks echter niet meer als er gebruik gaat worden gemaakt van Windows 10. Het spelletje patience wordt straks namelijk weer een standaard onderdeel van het nieuwe besturingssysteem.

Patience komt wel weer terug als standaard onderdeel van het besturingssysteem dat in de zomer op de markt komt, maar voor een aantal andere spelletjes geldt dat nog niet. Liefhebbers van spelletjes als mijnenvegen en hartenjagen zullen namelijk nog wel zelf enige moeite moeten ondernemen om het te kunnen spelen. Zowel hartenjagen als mijnenvegen worden namelijk geen standaard onderdeel van het nieuwste besturingssysteem Windows 10. De fans van deze online spelletjes zullen dan ook eerst weer naar Windows Store moeten gaan om de spelletjes te downloaden als er gebruik gaat worden gemaakt van het nieuwste besturingssysteem van Microsoft.

 



Geschreven op 04-29-15 door Spelletjes.org