Online spelletjes Real War is Not a Game voor War Child

War Child heeft het afgelopen jaar een game jam georganiseerd die maar liefst zes dagen duurde en waarbij elf studio spelletjes voor het goede doel werden gemaakt. Deze maand wordt de serie Help: Real War is Not a Game als online spelletjes in de vorm van een bundel uitgebracht en kan iedereen met de aanschaf van de bundel het goede doel steunen.

De serie met spelletjes Help: Real War is Not a Game wordt voor een bedrag van 14,99 euro op de markt gebracht. De totale opbrengst van de verkoop van deze online spelletjes gaat naar het goede doel War Child. De games zijn verkrijgbaar bij Steam vanaf 26 juli 2016.

Er zijn meerdere spelproviders en partijen betrokken bij het project, variërend van Bossa Studios tot Hinterland en van Spilt Milk Studios tot Torn Banner. War Child verricht goed werk en gaat uit van het principe dat er geen enkel kind op de wereld is dat een oorlog gestart heeft. Alleen al om die reden zou ook geen enkel kind op de wereld door oorlog en de gevolgen daarvan geraakt moeten worden. Dat is de mening van Miles Jacboson, die dat in de functie van hoofd van Sports Interactive liet weten voordat de game jam van start ging.

In veel online spelletjes staat het oorlogsthema centraal, waarbij iedereen die het spel speelt wel weet dat het om een virtuele ervaring gaat en beseft dat het verschrikkelijk is om daadwerkelijk in een oorlogssituatie terecht te komen. War Child kan gesteund worden met de aanschaf van de bundel Help: Real War is Not af Game.



Geschreven op 07-06-16 door Spelletjes.org