Miljoenen wachtwoorden gestolen bij online spelletjes site

Er is een lijst door hackers gepubliceerd met daarop elf miljoen gestolen wachtwoorden van een online spelletjes site. Het gaat hier om de enorm populaire gamesite Gamigo. Het bericht verscheen vandaag in de media, maar de virtuele diefstal van maar liefst elf miljoen wachtwoorden heeft al vier maanden geleden plaatsgevonden. Overigens zijn er naast de lijst met gepubliceerde wachtwoorden ook nog eens acht miljoen e-maildressen ontvreemd en vrijgegeven. Daarvan komen er 2,4 miljoen uit Duitsland, 3 miljoen uit de Verenigde Staten en 1,3 miljoen uit het land Frankrijk.

De Duitse gamesite heeft overigens in maart wel naar buiten gebracht, dat er was ingebroken in de databases met gebruikersgegevens. Nu is echter pas duidelijk geworden, dat de hackers alle gegevens ook daadwerkelijk gepubliceerd hebben. Er wordt aan iedereen met een online spelletjes account bij Gamigo aangeraden om gelijk de wachtwoorden te veranderen als dat nog niet gedaan is. Het is in elk geval een van de grootste virtuele inbraken. Een maand geleden werd er overigens nog melding gemaakt van een virtuele diefstal en publicatie van zes miljoen wachtwoorden van de profielensite Linkedln.

Overigens hoef je bij lang niet alle online spelletjes site een e-mailadres en wachtwoord aan te maken. Vaak volstaat een gebruikersnaam om de score onder die naam te kunnen weergeven. Op de site spelletjes.org kun je alle spellen gewoon spelen zonder je aan te hoeven melden. Alleen als je een online spelletje zo leuk vindt, dat je deze wilt aanraden aan een ander wordt gevraagd om je eigen naam en het e-mailadres van een vriend of vriendin in te vullen.



Geschreven op 07-24-12 door Spelletjes.org