Vrouwen spelen online spelletjes intensiever

Mannen en vrouwen spelen graag online spelletjes op de computer, mobiel of tablet. Uit een onderzoek van een advertentiebedrijf is echter gebleken dat vrouwen veel intensiever bezig zijn met het spelen van online spelletjes. Bij het spelen via applicaties op een mobiel toestel worden door vrouwen bovendien veel meer in-app aankopen gedaan in vergelijking met de mannen.

Ook spelen vrouwen langer online spelletjes dan de mannen. Het kan komen doordat de mannen eerder uitgekeken zijn op een spel, maar dat is uiteraard relatief te noemen. Op bepaalde spelgebieden tonen mannen meer interesse, bijvoorbeeld bij het spelen van sportgames of actiespellen. Vrouwen geven volgens het onderzoek eerder de voorkeur aan een ander type spel, zoals Candy Crush. Ook het spel Kim Kardashian Hollywood blijkt populair te zijn, zoals blijkt uit het bedrag van 1,6 miljoen dollar dat alleen al na de eerste week van lancering uit in-app aankopen werd gehaald.

Het advertentiebedrijf heeft het onderzoek uiteraard deels uit eigen belang uitgevoerd, want het spelgedrag van mannen en vrouwen is van beland voor de advertentiesector. Als de gegevens uit het onderzoek worden gevolgd, waarbij vrouwen langer en intensiever blijken te spelen dan mannen, dan zal er zich een focus voordoen waarbij de reclame vooral op vrouwen wordt gericht. Overigens is het onderzoek gebaseerd op een onderzoek waar in totaal 1,1 miljoen mobiele toestellen bij betrokken waren. Er kan dan ook rustig geconcludeerd worden dat de cijfers tot stand zijn gekomen op basis van een groot aantal gebruikers van mobiele toestellen en spelers die online spelletjes spelen.

 



Geschreven op 08-13-14 door Spelletjes.org