Videospel Destiny duurste spel dat ooit is gemaakt

Destiny is een nieuw videospel dat deze week is gelanceerd en is de duurste game die ooit is gemaakt. De kosten van de ontwikkeling van het spel en alles wat daarbij komt kijken, bedragen maar liefst 385 miljoen euro. Activision is de uitgever van de videogame Destiny die het spel voor een recordbedrag heeft ontwikkeld en gepromoot.

De videogame is een schietspel dat vooruit gaat in de tijd. Het spel speelt zich namelijk af over zevenhonderd jaar. De mens is bijna uitgestorven nadat zich een apocalyptische gebeurtenis heeft voorgedaan. Er zijn nog maar een aantal overlevenden en die komen samen op aarde op één locatie. De speler heeft als doel om de stad te beschermen tegen de aliens die kwaadaardige bedoelingen hebben. De videogame kan uitsluitend online gespeeld worden en biedt de gelegenheid om samen met vrienden het avontuur aan te gaan of met wildvreemden de strijd aan te gaan.

Destiny is als spel beschikbaar voor de spelcomputers van Microsoft en van Sony. Overigens heeft Sony een grote investering gedaan van tientallen miljoenen om Destiny te ontwikkelen. Er is sprake van een overeenkomst tussen Sony en Activision, waarbij Sony het alleenrecht krijgt voor het uitbrengen van commercials rond Destiny. Op deze manier lijkt het net alsof het spel alleen bij Sony gespeeld kan worden op de Playstation 3 en 4 en heeft Microsoft daarbij het nakijken. Destiny is op 9 september gelanceerd en de verwachting is dat ruim tien miljoen spelers op de eerste dag van de lancering al kennis hebben gemaakt met het spel.

 Geschreven op 09-10-14 door Spelletjes.org