Video kijken van online spelletjes enorm populair geworden

Het blijkt dat video’s van online spelletjes enorm populair zijn geworden in een korte tijd, want vorig jaar werd er twee maal zoveel tijd besteed aan het kijken van de filmpjes als in 2011. Het gaat dan om de gamevideo’s die op YouTube zijn te volgen. Het kijken naar filmpjes van online spelletjes is niet de enige activiteit die is toegenomen, want er zijn ook steeds meer mensen naar filmpjes op kanalen waar zij zichzelf lid van hebben gemaakt. Het aantal kijkacties van mensen met een abonnement is zelfs negen keer zo groot geworden.

De spelletjes gerelateerde video’s worden gemaakt door een gemeenschap van gamers. Het gaat ongeveer om 47 procent van de filmpjes en dan worden er ook nog officiële filmpjes gemaakt van de uitgevers van de online spelletjes.

Uit het onderzoek is gebleken dat video’s van games kijken een grote toename krijgt nadat er een spel is gelanceerd. In dat geval is het namelijk mogelijk om walktrhoughs te bekijken en kunnen spelers die de game al hebben gespeeld een review schrijven over het spel. Uitgevers maken vaak een video met een korte impressie van het spel voordat het spel daadwerkelijk gelanceerd wordt en ook deze video’s zijn in trek, want zo kan er een prima indruk verkregen worden van het nieuwe spel dat uitkomt.

Op smartphones wordt er overigens vaker gekeken naar reviews  van spelletjes en naar de uitleg, maar de meeste mensen geven de voorkeur aan het bekijken van gamevideo’s op de computer of de laptop.

 



Geschreven op 07-03-13 door Spelletjes.org