Steeds meer verslaafde spelers van games naar kliniek

Er is sprake van een toenemend aantal dat jongeren dat te kampen heeft met een verslaving aan het spelen van games. De toename van het aantal gameverslaafden zorgt er voor dat er steeds meer professionele hulp wordt gezocht en dat jongeren vaker voor hun verslaving aan de spelletjes worden opgenomen in een kliniek.

Even online een spelletje spelen, is voor de meeste mensen een onschuldige activiteiten, maar in een aantal gevallen kan er op den duur sprake zijn van een verslaving aan games. Het is geen uitzondering meer dat er jongeren zijn die dag en nacht achter de computer doorbrengen om games te spelen. In het dagelijkse leven draait alles nog om het spelen van games en het dag- en nachtritme kan volledig verstoord raken. Er zijn honderden jongeren die met een gameverslaving te maken hebben en daar zonder hulp niet meer vanaf komen.

Twee jaar geleden zijn er ongeveer vijfhonderd jongeren opgenomen in een kliniek om behandeld te worden voor een gameverslaving. De kenners zijn echter van mening dat dit aantal slechts het topje van de ijsberg is. Verslaving aan het spelen van games wordt namelijk lang niet altijd onderkend. Bij het verslaafd raken aan het spelen van games ontstaat er langzamerhand een probleem.

Op de middelbare school wordt vaak begonnen met het spelen van games, waarbij het reguliere leven behouden blijft, zoals naar school gaan en afspreken  met vrienden. Op het moment dat meer vrijheid wordt verkregen en de jongere bijvoorbeeld op kamers gaat om te studeren valt een deel controle weg en kunnen er bij de fervente gamers problemen ontstaan. Overigens ontstaan er bij het overgrote deel van de jongeren die gamen geen problemen en ouders hoeven zich wat dat betreft ook niet direct zorgen te maken als er een keer uren wordt gegamed.

 Geschreven op 08-05-15 door Spelletjes.org