Speciale televisie voor online spellen in 2013

Het spelen van online spelletjes is nog altijd ongekend populair en er worden steeds meer opties geboden om online te gamen. Denk maar eens aan alle apps die tegenwoordig gratis of tegen betaling worden aangeboden, waarvan de spellen vaak afgeleid zijn van bestaande online varianten. Philips haakt in op de populariteit van het spelen van online spelletjes en gamen en zal daarom volgend jaar een speciale televisie op de markt brengen die helemaal gericht is op het gamen.

Maarten de Vries is directeur bij TP Vision en die heeft het nieuws van de speciale televisie naar buiten gebracht. TP Vision bestaat uit een samenwerkingsverband tussen Philips en TPV Technology uit Taiwan en daar zijn de televisie activiteiten ondergebracht. Er komen dus echt gametelevisies op de markt in 2013 van het merk Philips en dat is uiteraard een primeur. De televisies zijn speciaal gericht op het spelen van online games op daarvoor geschikte televisieschermen.

Bij een speciaal televisiescherm kan er bijvoorbeeld gedacht worden aan een 3D scherm, waarbij het dan niet meer nodig is om een 3D bril te dragen. Overigens zijn er verder nog geen details bekendgemaakt over de nieuwe televisie die in 2013 op de markt moet komen. Maarten de Vries is echter wel van mening dat gamen de volgende stap is voor het ontwikkelen van smart televisies.

Andere merken, zoals Samsung en Sony hebben ook al televisies ontwikkeld, waarop het mogelijk is om apps te downloaden. Sony heeft zelfs een televisie, waar twee spelers tegelijk een ander beeld kunnen waarnemen als er een speciale bril gedragen wordt.

 



Geschreven op 12-05-12 door Spelletjes.org