Pas op voor klonen van online spelletje Flappy Bird

Het online spelletje Flappy Bird dat door Dong Ngyuen is ontwikkeld en in korte tijd ineens razend populair is geworden, is door de populariteit enige tijd geleden ook weer offline gehaald. Het grote succes van het online spelletje heeft anderen er toe aangezet om klonen van het spelletje te gaan ontwikkelen. McAfee heeft als anti-virusbedrijf nu een waarschuwing doen uitgaan voor deze klonen van het spelletje Flappy Bird.

In het laatste rapport van McAfee is de waarschuwing opgenomen die betrekking heeft op de klonen, want volgens het bedrijf zijn een groot aantal varianten van het spelletje met malware geïnfecteerd die zich ongemerkt op smartphones installeren. Er zijn vele klonen van het spelletje beschikbaar gekomen nadat de ontwikkelaar het originele spel offline heeft gehaald. De klonen zijn onder meer beschikbaar in de winkels van Apple en Google, maar ook via andere aanbieders, zoals op verdachte websites en in meer onbetrouwbare winkels verkrijgbaar.

McAfee heeft ongeveer driehonderd klonen van het online spelletje gevonden en na onderzoek bleken daar bijna 240 van besmet te zijn met kwaadaardige software. De software met een kwaadaardig karakter zorgt onder meer malware waardoor dure nummers gebeld worden, maar ook situaties, waarbij de locatiegegevens worden doorgezonden. Er wordt door het bedrijf dan ook afgeraden om klonen van Flappy Bird te gebruiken om het online spelletje te spelen.

Overigens heeft McAfee vastgesteld dat er sprake is van een forse groei van het aantal apps dat is geïnfecteerd. Er zou sinds het begin van 2013 en 2014 sprake zijn van een toename van 167 procent.

 



Geschreven op 06-25-14 door Spelletjes.org