Spelletjes via internet wint strijd van spelcomputers

De gameconsoles krijgen steeds meer met concurrentie te maken van onder meer tablets, smartphones en smart televisies. Er komt weliswaar een nieuwe generatie spelcomputers aan met onder meer de Xbox One en Playstation 4, waarbij er zeker sprake zal zijn van een groei, maar de gloriedagen uit het verleden zullen zich niet meer laten zien. Dat is in elk geval de verwachting van PwC, een accountants- en advieskantoor.

Online spelletjes zijn nog altijd enorm populair en er kunnen tegenwoordig allerlei games gedownload worden, die niet alleen meer beschikbaar zijn voor de desktop of laptop, maar ook op de smartphone en tablet gespeeld kunnen worden. De spelletjes die in de winkel worden verkocht zullen de komende jaren nog een groei laten zien, maar de vooruitzichten voor de online spelletjes en mobiel spelen zijn ten opzichte daarvan veel beter. Deze markt zal namelijk meer groei laten zien volgens de verwachtingen met een totaal aan bestedingen in 2017 van in totaal 320 miljoen euro.

In het bovengenoemde bedrag zijn ook de cijfers met betrekking tot de online spelletjes opgenomen. De spelletjes worden tegenwoordig via veel meer verschillende platforms aangeboden en zijn bijvoorbeeld niet meer voorbehouden om uitsluitend op de computer of laptop te spelen. De markt verschuift zich dan ook naar mobiel gamen op onder meer de tablet en de smartphone. Het gamen via de smart televisie zal in de komende jaren ook nog verder groeien als meer en meer consumenten een dergelijke televisie zullen aanschaffen. Overigens worden gratis spelletjes steeds populairder, waarbij de ontwikkelaars geld verdienen door bijvoorbeeld items tegen betaling aan te bieden.

 



Geschreven op 11-27-13 door Spelletjes.org