Nintendo aasde op het maken van spelletjes met Harry Potter

Het nieuws over de spelletjes die Nintendo wil maken van Harry Potter heeft betrekking op jaren geleden, maar is nu nieuws doordat een ex-medewerker het naar buiten heeft gebracht. Het was in 1998 de bedoeling dat Nintendo de rechten zou verkrijgen om games met Harry Potter in de hoofdrol te maken, maar er werd een stokje voor gestoken door JK Rowling, de schrijfster van de boeken van Harry Potter. De ex-medewerker van Nintendo heeft dit overigens in anonimiteit naar buiten gebracht en aan Unseen 64 laten weten. Dat is een blog, waarin wordt geschreven over games die niet zijn uitgebracht.

Er zijn indertijd door Nintendo twee projecten gepresenteerd. De spelletjes zouden gaan over de boeken van Harry Potter. Er zou een titel voor zijn bedacht die betrekking heeft op een action adventure spel, zoals latere spellen die door Electronic Arts zijn ontwikkeld. Naast dit project werd er ook gedacht aan het ontwikkelen van een zogenoemd Zwerkbal spel.

De beoogde stijl van de spelletjes leidde destijds al snel tot onenigheid. In plaats van dat er zoals overeengekomen eerst aansluiting zou worden gezocht bij de stijl van de boekcovers werd de keuze voor de Japanse stijl anime gemaakt. Wellicht dacht Nintendo dat de laatste optie beter zou aanslaan doordat Nintendo zelf een Japans bedrijf is. Rowling zag dat echter niet zitten en er werd dan ook besloten de rechten niet over te dragen aan Nintendo. De rechten werden wel verkocht, maar aan een andere partij, namelijk Warner Bros. Interactive. Overigens zijn er veel spelletjes van dit bedrijf over Harry Potter op de markt gebracht en onder meer uitgekomen op platforms van Nintendo.



Geschreven op 02-11-15 door Spelletjes.org