Spelletje Crossy Road nu ook beschikbaar via Google Play

Het spelletjes Crossy Road is enorm populair en heeft wel wat weg met Frogger, maar dan wel in een versie die als eindeloos beschouwd kan worden. Bovendien zijn er in plaats van alleen maar een kikker veel meer karakters beschikbaar. Het was al mogelijk om dit online spelletje te spelen op een iPad of iPhone net als dat de game beschikbaar was voor Android toestellen. Nu is daar nog een optie aan toegevoegd, want Crossy Road is ook beschikbaar gekomen via Google Play.

Het spelletje is nog niet eens zo heel lang verkrijgbaar in de App Store, maar wel een gigantisch succes gebleken. Pas zes weken voor de jaarwisseling werd Crossy Road gelanceerd in de App Store en daar is het al vele keren gedownload. Op het gebied van spelletjes is er nog meer nieuws te melden. Zo komt er onder meer een nieuwe eigen game van de maker van het spel Walking Dead. Het nieuwe spelletje zal dan niet gebaseerd zijn op een televisieserie, gamereeks of bestaand stripverhaal, maar geheel zelfstandig worden ontwikkeld.

Verder heeft Microsoft laten weten plannen te hebben op het gebied van klassieke gameseries, waarbij gedacht kan worden aan Bano Kazooie, Blast Corps en Perfect Dark. Het kan maar zo zijn dat er in de nabije toekomst verdere plannen worden onthuld die betrekking hebben op deze klassieke spelletjesseries. Het laatste spelletjes nieuws van deze week is dat er een Nederlandse gamer is geweest die een recordtijd heeft behaald met het spelen van het spel Shovel Knigt. Het nieuwe wereldrecord staat daarmee nu op 47 minuten en 13 seconden.

 



Geschreven op 01-14-15 door Spelletjes.org