Recordpoging grootste Tetris spel in Eindhoven

Het bekende online spelletje Tetris is door velen al eens gespeeld, maar aanstaande maandag zal het spel op een wel heel bijzondere manier worden gespeeld. Studenten van de Technische Universiteit in Eindhoven gaan namelijk een poging ondernemen om het bestaande wereldrecord van het grootste Tetris spel te verbreken.

De studenten van de studievereniging Thor uit Eindhoven beginnen op maandag 26 november met het verbreken van het wereldrecord. Het grootste Tetris spel van alle landen in de wereld zal duizend vierkante meter groot zijn. Daarmee wordt een poging gedaan om het bestaande record te verpulveren. Op dit moment bedraagt het record namelijk 125 vierkante meter. Als het lukt om het spel met duizend vierkante meter oppervlakte te spelen, dan wordt het bestaande record inderdaad op een grootste wijze overtroffen.

Het spel wordt gespeeld op de gevel van de faculteit Electrical Engineering in Eindhoven. Indien het record wordt verbroken, dan volgt er wellicht een opname in het Guinness Book of World Records, zoals uit de informatie van het universiteitsblad Cursor blijkt.

Het speeloppervlak van het megaspel Tetris bedraagt 22 meter bij 44 meter en is voorzien van 3200 fullcolour leds en maar liefst 48.000 soldeerverbindingen. Overigens is het bestaande record in handen van het televisieprogramma The Gadget Show. De installatie zal gedurende een week beschikbaar blijven en de bediening van het spel Tetris zal gaan met een joystick via een klassieke Arcade automaat. Wie de mogelijkheid heeft om er een kijkje te gaan nemen, wordt zeker aangeraden dat te doen om het verbreken van een wereldrecord live mee te maken.

 Geschreven op 11-21-12 door Spelletjes.org