Spelletje Quantum Break komt beschikbaar voor PC

Ontwikkelaar Remedy entertainment en Microsoft hebben het nieuws naar buiten gebracht dat het spelletje Quantum Break beschikbaar komt om te spelen op de PC. De game wordt daarnaast voor de Xbox One uitgebracht op 5 april, maar er komt tevens een versie voor computers die over de versie Windows 10 beschikken. Iedereen die voor de lancering van de game Quantum Break het spelletje reserveert voor Xbox ONe krijg voor het spelen van het spel op de computer de betreffende versie gratis.

Het is natuurlijk altijd aantrekkelijk om een versie van een spelletje gratis te ontvangen, maar er is een kleine groep games die er minder blijf mee is. De bepaalde groep gamers die er niet tevreden mee is, had liever gezien dat de game Quantum Break exclusief beschikbaar zou komen voor de Xbox One. Er zijn zelfs gamers die om de reden dat er een versie voor de computer beschikbaar komt de reservering van het spelletje al hebben afgezegd. Bij een deel van de gamers is namelijk de gedachte ontstaan dat het beschikbaar maken voor de PC het einde zal inluiden van de Xbox One.

Dat laatste wordt echter tegengesproken door de topman van Microsfot. Phil Spencer laat weten dat de Xbox One volop in de aandacht staat en dat er geen enkele concrete plannen zijn om bijvoorbeeld via Steam het spelletje te verkopen. Het is een croos buy actie, waar gamers maar aan moeten wennen, want de topman laat weten dat er in de toekomst vaker van dit soort acties voor de consument op het programma staan.

 Geschreven op 02-17-16 door Spelletjes.org