Puzzelspelletjes The Room heeft al 11 miljoen downloads

Fireproof Games heeft bekendgemaakt dat de drie puzzelspelletjes The Toom al meer dan 11 miljoen keer zijn gedownload. In 2012 zijn er 6,9 miljoen downloads geweest van The Room en van de The Room Two zijn er in een periode van bijna drie jaar 3,3 miljoen downloads geweest. The Room Three kent nu inmiddels al 1,4 miljoen downloads. Overigens heeft het veel tijd en energie gekost om de puzzelspelletjes te ontwikkelen, waarbij de kosten per deel een flinke stijging kennen.

Voor de ontwikkeling van het eerste online spelletje is er sprake geweest van een periode van acht maanden zijn en kwamen de kosten uit op 160.000 pond. De kosten stegen bij het tweede deel van de game al naar 430.000 pond. Voor het derde deel is er sprake van kosten van bijna anderhalf miljoen pond. Bovendien is er aan de laatste versie meer dan twintig maanden gewerkt. Spelers kunnen echter ook meer plezier beleven aan het derde deel, want de derde game is 1GB groot en het eerste deel is 210MB.

Er zijn inmiddels al een groot aantal fans van de puzzelspelletjes. De populariteit is langzaam gestegen, want op het moment van de release van het eerste deel zijn er net iets meer dan 5000 van verkocht. Het volgende deel kende al een grotere populariteit op de eerste dag van de verkoop met ruim 40000 en het derde deel spant tot nog toe de kroon. The Room Three is binnen 24 uur namelijk al bijna 50.000 keer over de toonbank gegaan.

 Geschreven op 11-02-16 door Spelletjes.org