Pokemon spelletje meer dan 63.000 keer verkocht in Nederland

In de eerste week van de release van Pokémon Sun en Pokémon Moon zijn er al meer dan 63.000 spelletjes van verkocht in Nederland. In Europa is het aantal uiteraard nog groter, want daar komen de verkoopcijfers na de release in de eerste week uit op maar liefst anderhalf miljoen verkochte spelletjes. Als er gekeken wordt naar de online games van Nintendo dan kan gesteld worden dat het de beste verkochte release ooit is.

In de online spelletjes Pokémon Sun en Pokémon Moon zijn er voor de speler mogelijkheden om zelf een speciale Pokémon uit te kiezen. Er zijn daarvoor drie speciale karakters beschikbaar die als de eerste partner van de speler kunnen worden gekozen. Het gaat dan onder meer om Rowlet, Litten en Popplio. Rowlet is het van het type Grass en Flying en Litten en Popplio staan respectievelijk voor Fire en Water.

Met de release van de games Pokémon Sun en Pokémon Moon wordt er aan de spelers weer een hele nieuwe ervaring geboden. Overigens kunnen ook spelers die nog niet eerder Pokémon hebben gespeeld moeiteloos aan het online spelletje beginnen. Er kunnen onder meer nieuwe Pokémon worden gevangen. Ook interessant is het dat er een nieuwe regio kan worden verkend. Het gaat dan om de regio Alola. De verkoopcijfers zullen na de release en de eerste week uiteraard verder stijgen, zodat er in Nederland en in de rest van Europa nog meer van de online games Pokémon Sun en Pokémon Moon verkocht gaan worden. Het blijft namelijk een populair spelletje.

 Geschreven op 12-07-16 door Spelletjes.org