Spelletje Pokemon Go minder populair in Nederland

Het online spelletje Pokémo Go is minder populair in Nederland. De jagers laten het er een beetje bij zitten. Zo blijkt dat een op de drie fanatieke spelers er in de afgelopen maanden mee gestopt zijn. De reden dat de populariteit minder groot is geworden, kan onder meer te maken met het seizoen en met de start van het schooljaar. De online game was aan het einde van de maand december nog op 1,2 miljoen smartphones te vinden, maar drie maanden eerder bleek dat nog op 1,8 miljoen smartphones het geval te zijn.

Zelfs de volhardende jagers bleken minder tijd te besteden aan het spelletje Pokémon Go. Er werd in december gemiddeld 71 minuten tijd per week aan besteed en dat was in september nog 81 minuten per week. Dat de populariteit afneemt, betekent overigens niet dat de app niet meer intensief wordt gebruikt. Dat is namelijk wel het geval. Pokémon Go wordt in vergelijking met bijvoorbeeld Candy Crush en Wordfeud nog altijd meer gebruikt.

Voor de echte fans van Pokémon Go is er ook wat ander nieuws te melden over het spelletje. Er kan namelijk een nieuwe game worden gespeeld. Pokémon Duel is de naam van de nieuwe game die zowel voor iOS als voor Android toestellen geschikt is. Dit spel houdt in dat er zes Pokémon gekozen moeten worden die de monsters van een tegenstander op een virtueel schaakbord moeten verslaan. Dit spelletjes is gratis en is in de maand januari op de markt gekomen. Er kunnen wel in-app inkopen gedaan worden.

 



Geschreven op 02-01-17 door Spelletjes.org