Nieuwe ontwikkeling met Point Controller in wereld van games

De bediening van een spelletje op de computer wordt doorgaans gedaan met een toetsenbord en muis of met een controller. Aan de ze middelen om de controle over een game te krijgen, kan binnenkort een extra instrument worden toegevoegd in de vorm van een Point Controller.

De Point Controller is ontwikkeld door het bedrijf Tree Technology en betreft een besturingsinstrument, waarmee het nog gemakkelijker moet worden om spellen op de computer te bedienen. In de wereld van gamers geeft een deel van de spelers de voorkeur aan het spelen met een toetsenbord en muis en een ander deel aan het gebruiken van een controller. Met de ontwikkeling van de nieuwe Point Controller moet er een brug geslagen worden tussen deze twee kampen, want de bedieningselementen van de groep die de voorkeur geeft aan het spelen van een toetsenbord met muis zijn in de Point Controller verwerkt.

Het eerste officiële ontwerp van de Point Controller is voor het eerst getoond in augustus onder strenge geheimhouding op het evenement Gamescom in Keulen. Alleen een aantal deskundigen kregen de Point Controller te zien op de grootste vakbeurs van de gamewereld. Het creatieve brein van het bedrijf Tree Technology heeft laten weten dat er sprake was van veel belangstelling. Het product is nog niet op de markt, want er gaat nogal een investering mee gepaard. Om die reden is er ook crowdfundingcampagne gestart, zodat met de opbrengst daarvan de eerste serie met Point Controllers in productie kan worden genomen. De buitenwereld kan sinds de eerste geheime presentatie nu met de start van de campagne ook kennismaken met de Point Controller.

 



Geschreven op 12-02-15 door Spelletjes.org