PC spel PlayerUnknowns Battelgrounds nu ook mobiel

PlayerUnknown’s Battelground is een spel dat zeer populair is om op de computer te spelen, maar er is nu ook een mobiele versie van uitgebracht. De titel van het spel dat mobiel gespeeld kan worden, is PUGB Mobile en kan via de App Store en Play Store verkregen worden. Het spelletje is gratis voor de mobiel, maar wie het online spel op de PC wil spelen, moet daar 30 euro voor betalen.

In de game worden er op een virtueel eiland honderd spelers achtergelaten en deze moeten wapens verzamelen om daarmee de anderen te elimineren. De speler die weet te overleven zonder uitgeschakeld te worden, is de winnaar van het spel. Er zijn tussen de PC versie en de mobiele uitgave enkele verschillen, want de besturing is net even anders op de smartphone of tablet. Dat heeft te maken met het aanraakscherm. Verder wordt er een mogelijkheid geboden om automatisch wapens te nemen en voor uitbreiding van wapens te zorgen.

Spelers die het spel al op de computer spelen, dienen op de smartphone het online spelletje opnieuw te installeren, want het account kan niet meegenomen worden. Het is mogelijk om PlayerUnknown’s Battleground als gast mobiel te spelen, maar aanmelding kan ook via het Facebook-account. De concurrente van PUGB Mobile is Fortnite en deze is een week eerder als mobiele versie uitgekomen. Het gaat hier ook om honderd spelers waar de beste van moet overblijven, maar er zijn extra functionaliteiten, zoals het plaatsen van gebouwen en het vernietigen ervan.

 Geschreven op 03-21-18 door Spelletjes.org