Oudere online spelletjes niet meer ondersteund door EA

Electronic Arts is een Amerikaans gamebedrijf en heeft aangekondigd deze maand de ondersteuning van meerdere oudere games te stoppen. Het gaat onder meer om spellen met sport als thema uit het jaar 2010, waaronder de online spelletjes NFL 11 en FIFA 11. Doordat er geen ondersteuning meer wordt gegeven door EA zal het niet meer mogelijk zijn om deze spelletjes online te spelen. Naast deze sportspellen zal ook de online service voor het spel The Sims 2 verdwijnen.

Het is overigens niet nieuw dat het stoppen van het bieden van online ondersteuningen voor oudere spelletjes wordt doorgevoerd. Het is eerder gebruikelijk dat oudere games geen ondersteuning meer krijgen. De kosten van het onderhoud van de server worden in dergelijke situaties te hoog om de spelletjes nog te onderteunen. Er zijn in het laatste kwartaal van 2012 al zeven spellen gestopt, zoals The Sims 3 voor de spelcomputers Playstation en Xbox 360.

EA heeft overigens de afgelopen tijd grote successen gekend met onder meer de lancering van FIFA 13. Daar zijn bijna 7,5 miljoen exemplaren in een maand over de toonbank gegaan en ook de game Mass Effect 3 kent een grote populariteit. Aan de andere kante waren er naast de successen ook tegenvallende resultaten te zien. Zo werd er veel verwacht van de lancering van Medal of Honor, Warfighter. Naar verwachting zal dit spel dan ook de laatste in de reeks zijn, die wordt uitgebracht. Het bedrijf Electronic Arts zal zich in de toekomst meer gaan toeleggen op het aanbieden van online diensten en extra’s die gedownload kunnen worden.

 



Geschreven op 01-02-13 door Spelletjes.org