Oude spelletjes niet te spelen op Windows 10

Iedereen die het leuk vindt om spelletjes te spelen en dat op de computer doet, moet er rekening mee houden dat het bij Windows 10 niet altijd mogelijk is om de spelletjes nog te spelen. Het is namelijk zo dat Microsoft maatregelen heeft genomen om een aantal oudere versies niet meer toegankelijk te maken bij Windows 10. De kans is dan ook aanwezig dat een groot aantal games niet meer gespeeld kunnen worden.

Het gaat vooral om de software van SafeDisc en van SecuRom. De uitgevers van spelletjes hebben deze software toegepast om spelers van een legitieme versie te voorzien. De software kan zich echter zo diep in het systeem hebben genesteld dat er bij Windows 10 mogelijk gaten in de beveiliging komen te zitten en daar kunnen onwelwillende personen van profiteren op het gebied van cybercriminaliteit.

Het is straks niet meer mogelijk om bijvoorbeeld het populaire spelletjes De Sims vanaf de originele schijf op Windows 10 te spelen. Datzelfde geldt ook voor de spellen Grand Theft Auto II en Battlefield 1942. Als gewenst wordt deze spelletjes nog wel te spelen, dan zit er niets anders op om het spel opnieuw aan te schaffen in een online winkel. De nieuwere versies zijn namelijk van een meer recente beveiliging of worden zonder de bovengenoemde software geleverd.

Spelers die in het verleden een illegale versie hebben aangeschaft of gekopieerd kunnen met Windows 10 nog wel gewoon de games spelen. Bij dit soort typen spellen is namelijk de beveiliging volledig omzeild.

 



Geschreven op 08-19-15 door Spelletjes.org