Nieuwe toepassing bij ontwikkeling online spelletjes

De ontwikkelaar Telltale die onder meer bekend is van de online spelletjes The Walking Dead en Game of Thrones gaat een bijzondere game ontwikkelen. Er wordt namelijk een hybride tussen een televisieserie en een spel gemaakt. De investeringen voor het realiseren van het project zijn afkomstig van filmstudio Lionsgate.

Het leuke van de ontwikkeling is, dat een aflevering uit twee delen bestaat, namelijk uit een traditioneel deel dat op de televisie wordt vertoond en op een interactief deel dat vergeleken kan worden met de huidige games van Telltale. De gaten tussen de uitzendingen na afloop van een seizoen worden opgevuld met games, zoals bij de Game of Thrones het geval is en bij The Walking Dead wordt er voortgeborduurd op de lijn van het verhaal.

Kevin Bruner van Telltale heeft laten weten dat het geen interactief spel zal worden met een show of een televisieserie met een spel. Het gaat namelijk om een geïntegreerd verhaal. Er is een overeenkomst gesloten met Lionsgate en een onderdeel van deze overeenkomst heeft betrekking op de positie van Jon Feltheimer die nu nog ceo van de filmstudio is en bij de bestuursraad van Telltale betrokken zal worden.

Wellicht behoort het tot de mogelijkheden dat de spelontwikkelaar aan de hand van de investering die wordt verkregen in de toekomst ook online spellen kan uitbrengen die gebaseerd zijn op series en speelfilms van de filmstudio. De studio is onder meer verantwoordelijk voor het produceren van de hit Orange is the new black die vertoond wordt op Netflix.

 Geschreven op 02-25-15 door Spelletjes.org