OnLive biedt nieuwe betaalde dienst voor online spelletjes

Iedereen kan op de computer, tablet of mobiel gratis veel verschillende online spelletjes spelen, maar het is vanaf nu ook mogelijk toegang te krijgen tot een collectie van 250 games via de nieuwe betaalde dienst OnLive. De nieuwe dienst vertoont overeenkomsten met bijvoorbeeld NetFlix die films en series aanbiedt voor een vergoeding en Spotify die muziekdiensten aanbiedt. OnLive biedt sinds 11 november de mogelijkheid om spelletjes te streamen of te downloaden en wie van online spelletjes houdt, krijgt onbeperkt toegang voor een bedrag van 10 euro per maand.

Het is een extra dienst waar al dan niet gebruik van kan worden gemaakt, want het staat iedereen natuurlijk vrij om gewoon van het gratis aanbod van online spelletjes gebruik blijven te maken. De nieuwe dienst biedt ogenschijnlijk vooral de wat oudere games, zoals Hitman 2, aar ook Deus Ex en Bioshock. De online spelletjes kunnen op de desktop worden gespeeld, maar ook mobiel op bijvoorbeeld de tablet of op een smartphone.

Er kan een keuze worden gemaakt tussen drie abonnementen bij OnLine. De goedkoopste variant wordt aangeboden voor 5,95 euro per maand onder de noemer CloudLift. Daarmee kunnen spellen vanuit de cloud gespeeld worden. Het tweede abonnement PlayPack kost 7,95 euro per maand en biedt de mogelijkheid om spelletjes te downloaden. Voor een bedrag van 9,95 euro per maand biedt het derde abonnement een Games Bundel. Daarmee is het mogelijk om games te streamen, maar wordt tevens de gelegenheid geboden om spelletjes uit de beschikbare catalogus van OnLive te downloaden.

 



Geschreven op 11-12-14 door Spelletjes.org