Online woordspelletjes populair onder vrouwen

Online spelletjes worden in allerlei vormen aangeboden, variërend van actiespellen tot puzzels en van woordspellen tot avontuurlijke games. Een ieder heeft natuurlijk zo zijn eigen voorkeur bij het spelen van online spelletjes. Dat kan ook prima, want het aanbod van online games is groot genoeg en er komen zeer regelmatig ook nog eens nieuwe spellen bij.

Naast het online spelen van games op de computer is het tegenwoordig natuurlijk ook mogelijk om op je smartphone of tablet de leukste spellen te spelen. Het marktanalysebureau EEDAR heeft onderzoek gedaan naar het spelen op de mobiele telefoon en daaruit blijkt dat ongeveer zestig procent van de personen die online spelen op een mobiel vrouw is. Het blijkt dat vooral online woordspelletjes onder vrouwen populair zijn. Dan gaat het om de sociale multiplayer spellen, zoals Ruzzle en Wordfeud. Van de vrouwen met een smartphone schijnt meer dan zestig procent wel een keer een woordspelletje, zoals Ruzzle of Wordfeud. Dat is in elk geval meer dan de mannen, want daar ligt het aantal op net boven de vijftig procent, zoals uit de Amerikaanse krant USA Today blijkt.

De EEDAR laat weten dat er aan de hand van het onderzoek geconcludeerd kan worden dat er zich duidelijk een trend aan het ontwikkelen is op het gebied van games die vooral gericht zijn op vrouwen. Opmerkelijk is ook dat het bekende pokerspel Texas Hold’em Poker het grootste omzetdeel verkrijgt van vrouwelijke spelers. Het is echter niet bekend om welk bedrijf het gaat, dat dit pokerspelletje aanbiedt, zodat deze melding niet als standaard kan worden aangenomen.

 



Geschreven op 10-03-12 door Spelletjes.org