Speler door online spelletjes in ziekenhuis beland

Het lijkt haast onmogelijk om door het spelen van online spelletjes of door te gamen in het ziekenhuis te belanden. Dat het wel mogelijk is, blijkt wel uit de regelmatige berichtgeving in de media. Er wordt namelijk met regelmaat melding gemaakt van slachtoffers van online gamen of het spelen van online spelletjes. In enkele gevallen soms met het overlijden van de speler tot gevolg. Dat zijn natuurlijk wel extreme situaties, maar het gebeurt wel.

Onlangs is er in Amerika weer een speler opgenomen in het ziekenhuis door te lang online spelen. De tiener speelde het spel Call of Duty: Modern Warfare 3 maar liefst vier dagen achter elkaar zonder onderbreking met uitzondering van een bezoek aan de wc en af en toe een snack. De vijftienjarige jongen raakte echter uitgeput door uitdroging. Zijn moeder heeft laten weten, dat de jongen zich alleen liet zien als hij een snack wilde of naar de wc ging.

De moeder hoorde op een gegeven moment een hard geluid en besloot maar even te kijken wat er met haar zoon aan de hand was. De schrik was groot toen de moeder de jongen op de grond zag liggen in zijn kamer. Er werd meteen een ambulance gebeld, waarna de tiener uit Ohio in de Verenigde Staten met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht. Een combinatie van uitputting en uitdroging werd de jongen tijdens het spelen bijna fataal. Het is niet bekend of de jongen nog in het ziekenhuis ligt of inmiddels al weer op de been is. Hij zal zich in elk geval de volgende keer wel twee keer bedenken om zo lang achter elkaar online spellen te spelen.

 



Geschreven op 08-22-12 door Spelletjes.org