47 procent van spelers online spelletjes is vrouw

Bij veel mensen bestaat op de een of andere manier het idee, dat het vooral de mannen zijn, die online spelletjes en games spelen. Maar uit onlangs bekendgemaakte gegevens van het onderzoek van de Entertainment Software Association is gebleken, dat ook een groot aantal vrouwen graag online spelletjes en games speelt. Het onderzoek heeft uitgewezen, dat maar liefst 47 procent van de spelers een vrouw is en dat de gemiddelde leeftijd rond de 30 jaar ligt.

Uit het onderzoek van 2011 kwamen hele andere gegevens naar voren in vergelijking met de meest recente gegevens in 2012. De gemiddelde speler van online spelletjes en games was in 2011 nog 37 jaar oud. Nu ligt de gemiddelde leeftijd van de spelers op 30 jaar. Overigens zijn de gewijzigde resultaten ook te wijten aan een vraagstelling van het ESA. In het verleden werd bijvoorbeeld gevraagd of iemand in het bezit was van een computer of console om spelletjes en games te spelen. In het recent gehouden onderzoek is bijvoorbeeld meer concreet gevraagd of de deelnemer ook videogames speelt. In 2012 worden er niet alleen maar meer op de computer online spelletjes gespeeld of games op een console. Tegenwoordig kunnen er ook spelletjes gespeeld worden op tablets en smartphones.

Dat bijna de helft van de spelers een vrouw is, mag wel opmerkelijk worden genoemd. Verder is duidelijk geworden dat van de deelnemers aan het onderzoek meer dan dertig procent spelletjes speelt op de smartphone. Ook worden er vaak spelletjes gespeeld in een multi-player vorm.

 



Geschreven op 08-08-12 door Spelletjes.org

Vrouwen spelen nog altijd vaker online spelletjes dan mannen

Een groot deel van de vrouwen blijkt te gamen en online spelletjes te spelen. Uit een onderzoek dat is uitgevoerd door Superdata en PayPal is gebleken dat maar liefst 44% van de vrouwen iedere dag wel een online spelletje speelt. Dat kan dan zijn op de smartphone of tablet, maar ook op de computer. Mannen gamen uiteraard ook, maar het percentage ligt bij deze groep op 40%. Dat is net even wat minder, maar het verschil is wel weer dat het vooral de mannen zijn die lange gamesessies spelen. Het onderzoek is gehouden onder 25.000 deelnemers van over de hele wereld. Als het echt gaat om het gamen en niet om het spelen van online spelletjes dan hebben de mannen de overhand.

Het blijkt dat maar liefst 70% van alle gamers man is. In Nederland geven de mannen die gamen vooral de voorkeur aan schietgames en vrouwen vinden het weer leuker om avontuurlijke spelletjes online te spelen of puzzelspelletjes op te lossen. Bijvoorbeeld 2048, Saga en Candy Crush. Er wordt door de spelers in Nederland relatief veel geld uitgegeven aan games en online spelletjes. Uit de gegevens blijkt dat meer dan de helft van de gamers iedere drie maanden minimaal een game koopt en dat aantal kan tot drie games oplopen. In Europa ligt het gemiddelde op 22% van de spelers die ieder kwartaal een game kopen. Mannen geven de voorkeur aan het gamen op de pc en de spelcomputer. Vrouwen gebruiken het meest vaak de telefoon om online spelletjes te spelen.

 



Geschreven op 06-27-18 door Spelletjes.org