Online spelletjes steeds vaker gespeeld op tablet

Er worden in Nederland steeds vaker online spelletjes gespeeld op een tablet. Het gebruik van een tablet is in de huishoudens gestegen tot een gemiddelde van 9,5 uur op wekelijkse basis. Er is een onderzoek uitgevoerd door Telecompaper waar dit gemiddeld uit naar voren is gekomen. Het onderzoek is gehouden onder personen in de leeftijd van 12 tot en met 80 jaar en er hebben 6.600 personen aan deelgenomen.

In het laatste kwartaal van vorig jaar bleek er in ongeveer 4 miljoen huishoudens in Nederland een tablet aanwezig te zijn. Dat is een stijging van negen procent in vergelijking met een half jaar daar weer voor. Het spreekt voor zich dat online spelletjes bij de toename van tablets in huishoudens steeds vaker mobiel worden gespeeld. Bijna twintig procent van de respondenten heeft laten weten het voornemen te hebben om in de komende periode een tablet te willen aanschaffen.

Wekelijks wordt een tablet gemiddeld 9,5 gebruikt en dan kan er wat dat betreft wel een onderscheid in het gebruik tussen mannen en vrouwen worden gemaakt. Het zijn namelijk vooral vrouwen die een tablet gebruiken om online spelletjes te spelen en daarnaast om actief te zijn op social media. Ook het surfen op internet is populair.

De opmars van de tablet lijkt in elk geval niet te stuiten en ook voor tablets komen er steeds meer online spelletjes beschikbaar. Overigens werd vandaag ook het nieuws bekendgemaakt, dat de maker van Flappy Birds wellicht van plan is om het spelletje online weer beschikbaar te stellen via een applicatie.

 



Geschreven op 03-12-14 door Spelletjes.org