Altijd online spelletjes spelen via spelcomputer

Ubisoft is de mening toegedaan dat gamers er klaar voor zijn om altijd online spelletjes te kunnen spelen via een spelcomputer die een constante verbinding heeft met het internet. Dat blijkt in elk geval uit de informatie in de krant The Guardian bij monde van Yannis Mallat van Ubisoft.

De verklaring werd niet rechtstreeks door Mallat van Ubisoft Montreal gegeven, want er werd eerst expliciet naar gevraagd tijdens het interview dat door een medewerker van de Britse krant werd gehouden. Er was namelijk sprake van geruchten dat de nieuwe Xbox alleen nog maar gebruikt zou kunnen worden als er een internetverbinding was. Mallat liet weten te denken dat het publiek wel klaar is voor een spelcomputer waar altijd online spelletjes op gespeeld kunnen worden, maar verwees de interviewer verder naar Sony en Microsoft om de vraag daar voor te leggen.

Altijd online moet geen zorgen baren en daarom moet alles uiteraard naar behoren functioneren. Een dergelijke dienst moet natuurlijk wel een meerwaarde voor de spelers te bieden hebben. De verwachting is dat consumenten de voordelen pas voor lief nemen als blijkt dat er zich geen enkel probleem voor zal doen bij de verplichting om spelletjes te spelen via een internetverbinding.

Eerder heeft het nog al eens problemen opgeleverd, zoals op de dag van de lancering van SimCity en van Assassin’s Creed 2, die toen dus niet gespeeld konden worden. Het zal dus nog even afwachten worden hoe de ontwikkelingen op dit gebied zich verder zullen voortzetten en het in de toekomst alleen nog maar mogelijk is om met een internetverbinding spelletjes te spelen via een spelcomputer.

 Geschreven op 04-17-13 door Spelletjes.org