Meer senioren spellen online spelletjes

Uit de cijfers van het CBS blijkt dat ouderen steeds meer online zijn en allerlei activiteiten uitvoeren, variërend van online spelletjes spelen tot het doen van aankopen. Meer dan 75 procent van de senioren met een leeftijd tussen 65 jaar en 75 jaar is elke dag online en tien jaar geleden bedroeg dat nog maar een aantal van minder dan de helft van deze leeftijdsgroep.

Uit de cijfers die niet alleen betrekking hebben op online spelletjes spelen, maar op alle online activiteiten blijkt dat internet in de afgelopen tien jaar een grotere rol is gaan spelen bij iedereen. Er wordt tegenwoordig onder meer gebruik gemaakt van een desktop, laptop, smartphone of tablet om het internet op te gaan. Spelletjes worden online ook steeds vaker gespeeld op mobiele devices.

Dat er sprake is van een toename van het gebruik van internet is onder meer te danken aan de beschikbaarheid van het breedband internet dat als supersnel kan worden aangemaakt en waar maar liefst 96 procent van de huishoudens in Nederland toegang tot heeft. 80 procent van de Nederlanders beschikt bovendien over mobiel internet en dat was tien jaar geleden nog maar 10 procent.

Het spelen van online spelletjes wordt dagelijks niet alleen door senioren gedaan, want ook jongere personen en kinderen zijn vaak op het internet te vinden om online even een spelletje te spelen. De keuze uit het aanbod met gratis en betaalde games is dan ook enorm, zodat er voor iedereen van jong tot oud wat wils te vinden is.

 



Geschreven op 03-11-15 door Spelletjes.org