Online spelletjes Patience en Mijnenveger gelanceerd voor Windows Phone

Microsoft heeft een aantal klassieke online spelletjes gelanceerd voor de Windows Phone, die niet standaard voorgeprogrammeerd worden op de telefoons die zijn uitgerust met het besturingssysteem van Microsoft. Er wordt namelijk de gelegenheid geboden om de online spelletjes Patience en Mijnenveger rechtstreeks te downloaden uit de Store, zoals het bedrijf Microsoft heeft laten weten. Overigens is er nog een populair en bekend spel gelanceerd in de Store en dat betreft het spelletje Mahjong.

Vanaf het jaar 1990 is het al mogelijk om het online spelletje Patience te spelen als er van Windows gebruik wordt gemaakt en vanaf 1992 geldt dat ook voor het spelletje Mijnenveger en Mahjong. Het laatstgenoemde spel was in die tijd bekend onder de naam Taipei. De drie spelletjes werden altijd standaard beschikbaar gesteld op de computer als de installatie eenmaal was voltooid.

Gebruikers van de Windows Phone kunnen de spelletjes downloaden, waarbij er advertenties in beeld worden vertoond, die niet verwijderd kunnen worden. Het is de eerste keer dat het bedrijf Microsoft heeft besloten om de populaire en veelgespeelde games zelf uit te brengen voor een Windows Phone. Overigens was het al wel mogelijk om versies van de games te spelen die een onofficiële status hadden en deze zijn nog altijd beschikbaar in de Store.

Sinds de lancering van Windows 8 worden de online spelletjes niet meer standaard aangeboden op de computer, maar kan iedereen naar de Windows Store gaan om een van de spelletjes te downloaden of desgewenst al deze populaire spellen te downloaden.

 Geschreven op 01-22-14 door Spelletjes.org