Nederlandse jongeren gebruiken mobiel internet voor online spelletjes

Vrijwel alle jongeren in Nederland die toegang hebben tot het internet maken onder meer gebruik van mobiel internet. De smartphone wordt daarbij vaker gebruikt dan een tablet. Dat is uit de recente cijfers gebleken van het Centraal Bureau Statistiek. Jongeren met een leeftijd tussen 18 en 25 jaar gebruiken massaal mobiel internet. Van degene die internettoegang hebben, maakt 95 procent daarvan en onder meer om online spelletjes te spelen. De jongeren in de leeftijd tussen 12 jaar en 18 jaar maken ook gebruik van mobiel internet, maar daar ligt het percentage op 82 procent.

Jongeren gebruiken onderweg bij voor de smartphone voor mobiel internet. De laptop volgt daarbij op de tweede plaats en deze wordt weer gevolgd door de tablet. Bij de consumenten met een leeftijd ouder dan 25 jaar is de tablet populair. Het spelen van online spelletjes is een van de populaire activiteiten bij mobiel internet, maar ook het luisteren naar muziek en het zoeken naar foto’s wordt veel gedaan door de jongeren.

Ook het gebruikmaken van sociale netwerken via mobiel internet is erg populair en onder de doelgroep van 18 tot 25 jaar zelfs het meest populair. Kinderen tussen 12 en 18 jaar downloaden maar weinig kranten via mobiel internet. 32 procent maakt wel eens gebruik van deze gelegenheid onder deze doelgroep tegenover 67 procent van de jongeren tussen 18 en 25 jaar. Mobiel internet wordt niet alleen gebruikt voor online spelletjes, sociale netwerken en muziek luisteren, want er worden ook online aankopen mee gedaan, zoals kaartjes voor evenementen.

 



Geschreven op 05-28-14 door Spelletjes.org