Facebook gaat nieuwe online spelletjes uitbrengen

Momenteel is Facebook met ontwikkelaars aan het samenwerken om tien nieuwe online spelletjes uit te brengen, die vooral bedoeld zijn voor de zogenoemde core gamers. Facebook is bezig met de ontwikkeling van nieuwe spelletjes om op die manier meer spelers te interesseren die daadwerkelijk ook geld gaan uitgeven aan de nieuwe spellen.

Het hoofd van de afdeling gamepartners van Facebook heeft naar buiten gebracht dat er samengewerkt wordt met tien spellenontwikkelaars. De spelletjes zullen in verschillende genres uitgebracht worden, zoals in de vorm van strategiegames en first person shooters. Vanaf het tweede kwartaal zullen er andere spellen komen, die invloed zullen hebben op de gebruikers van Facebook. De aandacht wordt in 2013 vooral gericht op core gamers. Dat betekent overigens niet, dat er geen aandacht meer zal worden besteed aan andere spellen.

Er is inmiddels van een aantal speltitels al bekend dat deze via Facebook gespeeld kunnen worden. Het gaat dan onder meer op de games Chronoblade, Storm: Age of War en om het spel Offensive Combat. Er zijn meer dan miljard gebruikers van Facebook en daar speelt een kwart van spelletjes op het sociale netwerk.

Facebook stelt zich ten doel om meer mensen spelletjes via het sociale netwerk te laten spelen en daaraan ook geld uitgeven. In het laatste kwartaal van 2012 zijn de inkomsten uit spelletjes van het sociale netwerk nagenoeg gelijk gebleven ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Het is nog even afwachten wanneer het eerste spel daadwerkelijk gelanceerd gaat worden en uiteraard ook of het succesvol zal zijn voor Facebook.

 



Geschreven op 02-06-13 door Spelletjes.org

250 miljoen mensen spelen online spelletjes op Facebook

Facebook heeft tijdens een beurs voor ontwikkelaars, de Game Developers Conference, naar buiten gebracht dat er elke maand meer dan 250 miljoen leden online spelletjes spelen. Ook maakte Facebook bekend dat in elk geval rond de twintig procent van de gebruikers van het netwerk elke dag online spelletjes speelt. De ontwikkelaars van de online games varen er wel bij, want het totaal van alle spelers is goed geweest voor een totaal aan inkomsten van meer dan 1,5 miljard euro. Daarbij hebben ruim honderd studio’s een omzet van meer dan een miljoen dollar gerealiseerd.

In de afgelopen maand februari zijn de leden van het sociale netwerk een miljoen maal naar verschillende online winkels gegaan waar applicaties worden aangeboden, zoals in de App Store en in Google Play. De leden maakten daarbij gebruik van de Facebook app om in de winkel terecht te komen. Het is namelijk mogelijk om aanvullende spellen te downloaden in de winkels waar de applicaties gratis of voor geld worden aangeboden.

In februari heeft er een aankondiging plaatsgevonden van een ontwerp van het nieuwsoverzicht en het blijkt dat de spellen daar een belangrijke positie in gaan nemen. Op die manier heeft Facebook de mogelijkheid om online spelletjes meer onder de aandacht te brengen en kunnen populaire games direct in beeld worden gebracht, zodat andere gebruikers daarvan op de hoogte worden gesteld. Het spelen van online spelletjes blijft populair, welke bron er ook voor gebruikt wordt. Het is natuurlijk altijd mogelijk om gewoon te blijven spelen op een leuke site met online spelletjes.

 



Geschreven op 04-03-13 door Spelletjes.org