Educatief online spelletje over bombardement op Rotterdam

Het bombardement op Rotterdam dat op 14 mei 1940 plaatsvond, vormt het decor van een online spelletje met een educatief karakter. Vandaag heeft de vertoning van het proefspel plaatsgevonden dat ontwikkeld is door leerlingen van het Grafisch Lyceum. Op basis van de informatie uit het stadsarchief Rotterdam is het historische centrum nagebouwd met alle huizen. Er heeft voor de ontwikkeling van het online spelletje een digitale reconstructie plaatsgevonden van duizenden gebouwen uit Rotterdam.

Het online spelletje dat in 3D is uitgevoerd kent een educatief karakter doordat er vragen beantwoord moeten worden over het bombardement op Rotterdam. Het spelletje is bestemd voor leerlingen uit de twee hoogste groepen van de basisschool. Doordat leerlingen de mogelijkheid krijgen om virtueel door de puinhopen van de verwoesting van Rotterdam te lopen, krijgen zij indrukwekkende beelden te zien.

Het online spelletje kan vandaag door belangstellenden in het stadhuis in Rotterdam worden gespeeld, maar het is ook al mogelijk om de game over het bombardement in 1940 te downloaden. Het spel zal in de toekomst overigens verder worden uitgebreid om een zo compleet mogelijk beeld te geven over de gebeurtenissen.

Vandaag vinden er herdenkingen plaats in Rotterdam en de lancering van het spel is daar een onderdeel van. Het bombardement in 1940 heeft ongeveer een kwartier geduurd en voor een grote verwoesting van de binnenstad gezorgd. Er staan op 14 mei 2014 naast de lancering van het online spelletje diverse activiteiten op het programma, zoals de officiële herdenking, gedachtenisbijeenkomst en een wandeling langs verschillende monumenten.

 



Geschreven op 05-14-14 door Spelletjes.org