Populariteit online spelletjes in bejaardentehuis neemt toe

Er is een onderzoek gedaan door Superdata Research waaruit blijkt dat in de toekomst de populariteit van online spelletjes in het bejaardentehuis zal toenemen. Dat is op zich logisch, want de huidige generatie groeit op met het spelen van online spelletjes en games op de spelcomputer. Het onderzoek heeft zich onder meer gericht op de multiplayerspellen en daaruit blijkt dat momenteel de helft van de spelers die daaraan meedoen een leeftijd heeft tussen 18 en 30 jaar.

Dit is een groep spelers die er van kleins af aan mee is opgegroeid om online spelletjes te spelen en doordat zij ook na het bereiken van de volwassen leeftijd nog spelen, is de verwachting dat dit ook in de toekomst zo zal blijven. Het is de verwachting van de onderzoekers dat er in de toekomst ook nog gespeeld zal worden door de eerste generatie van multiplayerspellen en deze groep zal zich in de toekomst dan ook uitbreiden naar de oudere marktsegmenten bij het bereiken van een hogere leeftijd.

Uit het onderzoek kwamen nog een aantal aspecten naar voren, waarbij vooral de stereotypen werden benadrukt. Zo zijn het nog altijd de dames die het vaakst online spelletjes mobiel spelen en zijn het de mannen die zich vooral richten op de markt voor het spelen van games op spelcomputers. De vrouwen hebben het hoogste aandeel met bijna 58 procent op de mobiele spelletjesmarkt. De mannen hebben voor het gameplatform op de spelcomputers een aandeel dat in een percentage van 63 procent kan worden uitgedrukt.

 



Geschreven op 10-29-14 door Spelletjes.org