Online spelletje Tetris spelen voorkomt trek in zoetigheid

Het spelen van het online spelletje Tetris schijnt een goede invloed te hebben op het voorkomen van het nemen van snacks en zoetigheden. Ook trek in andere verslavende middelen kan worden voorkomen door Tetris te gaan spelen. Het gaat niet om urenlang spelen voordat de trek verdwijnt, want een spelletje van drie minuten leidt de hersenen al genoeg af om te gaan snacken.

Het bovenstaande komt voort uit een onderzoek dat door de Universiteit van Plymouth is uitgevoerd. De deelnemers aan het onderzoek werden verzocht om aan te geven waar zij op dat moment zin in hadden en de mate van het verlangen. Direct daarna kreeg een deel van de deelnemers de gelegenheid om het online spelletje Tetris te spelen. Andere proefpersonen kregen de mededeling dat het spel eerst geladen moest worden.

De deelnemers die meteen toegang kregen tot het online spelletje, hadden daarna in mindere mate trek in wat ze hadden opgegeven naar te verlangen voor het spel begon. De groep die moest wachten om te kunnen spelen bleek veel meer trek te hebben. De onderzoeker heeft laten weten dat deze resultaten een rol kunnen spelen bij het bieden van een oplossing voor personen die bijvoorbeeld aan het diëten zijn of die met roken proberen te stoppen.

Het is namelijk vaak zo dat een moment van verlangen ook vaak slechts een ogenblik duurt en niet langer dan een paar minuten aanhoudt. Het spelen van een spelletje, zoals Tetris leidt de hersenen af, zodat er niet toegegeven hoeft te worden aan het verlangen.

 



Geschreven op 02-26-14 door Spelletjes.org