Online spelletje Sumico straks ook voor Nintendo 3DS

Sumico is een populair online spelletje dat tot nu toe vooral gespeeld wordt op smartphones en tablets. Het spel is een soort van puzzelgame en op Android apparaten en Apple toestellen al tot een geweldig succes uitgegroeid. Sumico is door studio Ludomotion in Utrecht ontwikkeld en na het grote succes op de mobiele toestellen is nu ook besloten om de game uit te brengen voor de Nintendo 3DS. Het spelletje is afkomstig van de bedenkers Joris Dormans en Matthijs Dierckx.

Het doel van het online spelletje Sumico is om de cijfers in de target te halen en dat doel kan worden bereikt door sommetjes goed te maken. De speler hoeft dat niet in één keer, te doen, want er kunnen ook meerdere sommen gemaakt worden, waarna de uitkomsten met elkaar gecombineerd kunnen worden in een nieuwe som om zo het uiteindelijke doel wel te halen.

Dierckx is van mening dat de game voor de Nintentdo 3DS de beste versie van het spel zal zijn en de gamejournalist is er dan ook van overtuigd dat het spelletje bij een groot deel van de mensen enorm populair zal worden.

Sumico is op dit moment nog niet beschikbaar voor de Nintendo 3DS, maar de liefhebbers hoeven niet meer lang te wachten. Het is de bedoeling dat de puzzelgame namelijk in de maand december beschikbaar komt voor de Nintendo 3DS, waarbij het spelletje gedownload zal kunnen worden via de eShop. Wellicht dat dan nog meer mensen geïnteresseerd raken in de leuke game dat puzzelkenmerken heeft.

 



Geschreven op 11-26-14 door Spelletjes.org