Online spelletje Pokemon Go in 2016 te spelen op smartphone

Het online spelletje Pokemon Go zal in 2016 op de smartphone te spelen en wordt zowel beschikbaar gesteld voor iOS toestellen als voor Android smartphones. Het leuke van de mobiele versie is dat spelers Pokemon via het scherm in de echte wereld zien. De game Pokemon Go wordt door Nintendo in samenwerking met Niantic en The Pokemon Company ontwikkeld en op de markt gebracht.

Niantic staat bekend als de producent van het spelletje Ingress. In dit spel kunnen spelers onder meer locaties verdedigen en punten verzamelen. Het bijzondere aan het spel is dat de spelers met de telefoon de echte wereld kunnen bezoeken. In het verleden is Niantic onderdeel van Google geweest, maar na opsplitsing valt het bedrijf onder Alphabet.

De mobiele game Pokemon Go zal in 2016 eenzelfde soort werking kennen als Ingress, want spelers kunnen in de echte wereld naar Pokemon zoeken. De spelers kunnen op de smartphone zien op welke afstand Pokemon zich van de eigen locatie bevindt. Als de speler nabij is gekomen, worden de digitale monsters op het scherm getoond in de echte wereld. Op dat moment is het mogelijk om Pokemon gevangen te nemen.

Vervolgens wordt het mogelijk om Pokemon met andere spelers te ruilen of de keuze kan worden gemaakt om te vechten. De achtergrond op het scherm van de smartphone is een weergave van de echte wereld, wat mogelijk wordt gemaakt door de camera. Pokemon is dan ook op deze manier door de projectie te zien. Het is mogelijk om Pokemon Go in 2016 gratis te downloaden, waarbij het wel mogelijk is om extra aankopen te doen.

 



Geschreven op 09-16-15 door Spelletjes.org