70 miljoen spelers voor online spelletje Hearthstone

Blizzard is de ontwikkelaar van het online spelletje Hearthstone en er is nu weer een mijlpaal bereikt. Een mijlpaal die er zeker niet om liegt, want er zijn momenteel maar liefst zeventig miljoen spelers op de wereld die het leuke online kaartspel spelen. Het aantal spelers heeft vooral vanaf april 2016 een gigantische groei doorgemaakt. In die maand waren er namelijk vijftig miljoen spelers die het online spelletje speelden. Dat aantal is nu in een jaar gegroeid naar een totaal van zeventig miljoen spelers.

In 2014 was er nog sprake van twintig miljoen spelers die de Hearthstone game speelden. Overigens gaat het bij de groei van het laatste jaar vooral om spelers die als het ware in het spel zijn verwelkomd. Het is dan ook nog maar de vraag of er inderdaad zeventig miljoen spelers zijn die het kaartspel ook daadwerkelijk actief aan het spelen zijn. Heartstone is een gratis spel en om het spelen kan het onder meer gedownload worden op mobiele toestellen en op de computer. De mijlpaal wordt overigens op een bijzondere manier gevierd in de maand mei.

De mijlpaal van het bereiken van een totaal van zeventig miljoen spelers wordt in de maand mei gevierd met het uitdelen van gratis kaarten. Er worden door Blizzard drie kaartpakketten van Journey to Un’Goro uitgedeeld. De gratis kaarten worden zowel aan nieuwe spelers als aan oude spelers toebedeeld. Om de kaarten te verkrijgen hoeven de spelers alleen maar op de website in te loggen en dan kan er met de nieuwe speelkaarten Hearthstone gespeeld worden.

 



Geschreven op 05-03-17 door Spelletjes.org