Online spelletje Habbo Hotel sleept jongen voor de rechter

Het populaire online spelletje Habbo Hotel heeft onlangs de aandacht van de media gekregen, omdat een 15-jarige jongen voor de rechter gesleept zou worden. De jongen had een beveiligingslek ontdekt in het spelletje Habbo Hotel en heeft daar melding van gedaan. H. Schröder kwam erachter dat via het helpsysteem van de game toegang verkregen tot de gebruikersgegevens. Habbo Hotel werd daarvan op de hoogte gesteld en leek in eerste instantie dankbaar te zijn voor de verkregen informatie over het beveiligingslek.

Het bedrijf achter Habbo Hotel heeft echter later aangifte gedaan tegen de doen, maar het OM besloot niet tot vervolging over te gaan. Daarop stapte het bedrijf naar de rechter, maar om niet bekende redenen lijkt de aanklacht nu alsnog ingetrokken te zijn.

Het lek in de beveiliging werd al in 2011 ontdekt door de 15-jarige jongen, die toegang kreeg tot gebruikersgegevens van vijftienduizend spelers van het Habbo Hotel. Het was in eerste instantie nog lastig om het bedrijf te bereiken, want er waren geen directe contactgegevens bekend om de melding door te geven. Het Habbo Hotel heeft aangifte te gaan op grond van huisvredebreuk, maar opvallend is dat de jongen zelfs nadat de aangifte was gedaan nog informatie heeft verstrekt om tot een oplossing van het beveiligingsprobleem te komen.

Sulaka is het bedrijf achter het online spelletje van het Habbo Hotel en heeft laten weten dat er groot belang aan werd gehecht om de zaak aan een grondig onderzoek te onderwerpen, waarbij de veiligheid van gebruikers voorop staat.

 



Geschreven op 06-19-13 door Spelletjes.org