Populair online spelletje wordt verfilmd

Iedereen die wel eens een keer online spelletjes heeft gespeeld kent het bekende spel Angry Birds. Het spel is al in meerdere en verschillende versies uitgebracht en is zo ongekend populair dat er niet alleen een hele merchandising op is losgelaten. Er zijn namelijk zelfs van themapretparken geopend. De ontwikkelaar van het spel Angry Birds ziet zichzelf al lang niet meer uitsluitend als een producent van spellen, maar als een multimediabedrijf. Dat is ook terecht, want het bedrijf doet meer dan alleen het produceren van onwaarschijnlijk  leuke spelletjes. Zo heeft Rovio bijvoorbeeld ook concrete plannen om een Angry Birds film te lanceren.

Het is de bedoeling dat de Angry Birds film in de zomer van 2016 uitkomt in de bioscopen. Dat duurt uiteraard nog even en dat is ook de reden waarom er ook nog geen duidelijkheid is over het script. De kosten van de film worden door Rovio gedragen en voor de productie van de film is John Cohen verantwoordelijk. Deze filmproducent heeft eerder al meegewerkt aan Despicable Me. David Maisel is de executive producer en is onder meer bekend van de productie van Iron Man. Overigens wordt de film Angry Birds in de vorm van een animatiefilm gemaakt.

Het zal de eerste keer zijn dat multimediabedrijf Rovio een complete film zal maken op basis van een online spelletje. Overigens heeft het bedrijf wel al eerder korte animatiefilmpjes geproduceerd, waarin de vogels uit Angry Birds een hoofdrol voor hun rekening namen. Verder wordt er ook hard gewerkt aan een echte animatieserie waarin de vogels centraal zullen staan.

 Geschreven op 12-19-12 door Spelletjes.org