Online spelletje Candy Crush kent grote populariteit

Het Zweedse bedrijf King brengt al meer dan tien jaar online spelletjes uit, maar een van de spellen steekt er met kop en schouders bovenuit. Het online spelletje Candy Crush dat door King op de markt is gebracht kent namelijk een ongekende populariteit. In het spel is het de bedoeling om met de kleurrijke snoepjes juiste combinaties te maken. Elke dag wordt het online spelletje over de hele wereld meer dan zeshonderd miljoen keer gespeeld. Op Facebook alleen al zijn er meer dan veertig miljoen mensen die Candy Crush spelen.

Aan het spel Candy Crush lijkt geen einde te komen, want bij de introductie beschikte het spelletje over honderd levels en nu kunnen er al meer dan vierhonderd levels worden gespeeld. Bovendien worden er elke week nog nieuwe levels toegevoegd aan Candy Crush door een apart team van ontwikkelaars. Op het moment dat veel spelers moeite leken te hebben met het spelen van level 65, genaamd Lollypop Forest, die daardoor afhaakten is er actie ondernomen en is het level aangepast. Het blijft een moeilijk level om te spelen, maar tegenwoordig zijn er wel minder mensen die opgeven.

Dat Candy Crush op Facebook ook populair is geworden komt onder meer doordat er op een bepaald moment vrienden moeten worden uitgenodigd om verder te kunnen gaan met spelen. De vrienden van Facebook moeten dan weer tickets zenden, zodat er weer meer levels kunnen worden vrijgespeeld. Overigens wordt ook de mogelijkheid geboden om de levels vrij te kopen, zodat meteen verder gespeeld kan worden.

 Geschreven op 09-11-13 door Spelletjes.org