Online spelletje Angry Birds in 2016 in de bioscoop

Het bekende en populaire online speeltje Angry Birds wordt nog altijd veel gespeeld en er zijn al vele varianten van het spel uitgebracht, zoals onder meer Bad Piggies. Er was al eerder bekendgemaakt dat er van het spelletje een film zou worden gemaakt, maar nu is er meer concrete informatie naar buiten gekomen. Er waren diverse geïnteresseerden die de verfilming van Angry Birds wel op zich wilden nemen. Nu is bekend geworden wie de wereldwijde rechten op distributie heeft verworven.

Het is de filmmaatschappij Sony geworden die de distributierechten heeft verworven voor de film Angry Birds die in 3D zal worden vervaardigd. De film krijgt de titel Angry Birds: The Movie. Het duurt nog wel een tijdje voordat de film gemaakt zal worden en nog langer voordat de film daadwerkelijk in de bioscopen zal draaien. Het is namelijk de verwachting dat de bioscoopfilm in de zomer van het jaar 2016 in de bioscopen zal worden vertoond. Er waren meerdere grote filmstudio´s met elkaar in een strijd verwikkeld om de rechten te krijgen. Sony Pictures Entertainment heeft de strijd gewonnen en kan zich de eigenaar van de distributierechten noemen en deze deal wordt ook wel de deal van het jaar genoemd.

Het online spelletje Angry Birds is over de hele wereld bekend en wordt door jong en oud gespeeld. Op het gebied van de applicaties is het zelfs de app die als meest verkocht bekend staan. Rovio is het Finse bedrijf achter dit populaire online spelletje dat ongeveer 1,7 miljard maal gedownload is.

 



Geschreven op 05-22-13 door Spelletjes.org