Obama raadt kinderen aan zelf online spelletjes te ontwikkelen

Barack Obama heeft in zijn functie als president van de Verenigde Staten een oproep gedaan aan kinderen om geen online spelletjes te gaan spelen, maar om zelf te gaan programmeren. In plaats van online spelletjes te spelen of steeds nieuwe games te kopen, wordt aangeraden om zelf spellen en applicaties te gaan ontwikkelen. De oproep van de president van de Verenigde Staten kwam overigens niet geheel uit de lucht vallen, want de oproep werd gedaan in verband met de start van de Computer Science Education Week.

Een van de onderdelen van de Computer Science Education Week heeft betrekking op de Hour of Code. Tijdens dat onderdeel werd er in 167 verschillende landen gedurende een uur in ruim 30.000 klassen les gegeven over het onderwerp programmeren.

Hadi Partov heeft als entrepeneur op het gebied van technologie het initiatief genomen voor het lesuur programmeren. Om het project mogelijk te maken werd er in de voorafgaande maanden een groot geldbedrag opgehaald van 10 miljoen dollar. Een deel van het opgehaalde geld werd verkregen bij ondernemers met grote namen, zoals Mark Zuckerberg, Bill Gates en bedrijven als Google. Hadi Partov heeft zelf een organisatie opgericht onder de naam Code.org met als doel om op educatief terrein in de Verenigde Staten uitbreiding van de computerwetenschap te laten plaatsvinden.

Er komen in de VS jaarlijks bijna 150.000 banen bij die gerelateerd zijn aan het programmeren, maar er zijn elk jaar maar 40.000 studenten die slagen voor een studie op het gebied van computerwetenschappen.

 Geschreven op 12-11-13 door Spelletjes.org