Eerste Nintendo spelletjes voor smartphones gratis

De topman van Dena dat als bedrijf met Nintendo spelletjes voor smartphones aan het ontwikkelen is, heeft laten weten dat de eerste spelletjes gratis zullen zijn. Zo kan iedereen op een vrijblijvende manier met de leuke games van Nintendo kennismaken door deze mobiel online te spelen.

Het gaat in ieder geval om alle spelletjes waar momenteel aan wordt gewerkt. Het is wel de bedoeling dat er geld wordt verdiend aan de spelers die de Nintendo games op de smartphone gaan spelen. Zo wordt het namelijk mogelijk om bepaalde aankopen te doen die betrekking hebben op het spelen van het spelletje. Het duurt overigens nog wel even voordat het zover is, want Dena en Nintendo hebben in de planning dat in het voorjaar van 2017 er in totaal vijf games voor de smartphones beschikbaar komen. De topman van Dena heeft niet laten weten welke spelletjes er op dit moment in ontwikkeling zijn. Wel is bekend dat de eerste game die door beide bedrijven in samenwerking op de markt wordt gebracht het spelletje Miitomo betreft.

Miitomo is een game, waarbij de bekende Mii-personages een rol spelen. Deze personages zijn al bekend van de spelcomputers van Nintendo. Het is bedoeling dat de game als een soort van communicatie applicatie wordt gebruikt. Overigens werkt Nintendo ook samen met The Pokemon Company en met Niantic. Deze samenwerking leidt ertoe dat binnenkort een leuke game voor mobiele toestellen kan worden verwacht. De bedrijven zijn namelijk bezig met het ontwikkelen van een Pokemon spel voor de smartphone. Het is de verwachting dat dit spelletje al in 2016 wordt uitgebracht. In de game Pokemon Go kunnen de spelers in de echte wereld zoeken naar Pokemon en daarbij kan gebruik worden gemaakt van bepaalde gps-locaties.

 



Geschreven op 11-18-15 door Spelletjes.org