Nieuw online spelletje maakt het brein drie jaar jonger na tien uur spelen

Er is een nieuw online spelletje ontwikkeld dat het brein drie jaar jonger maakt na tien speeluren. Dat hebben deskundigen laten weten die menen dat het spelletje Road Tour meer effectief is voor het brein dan bijvoorbeeld het oplossen van een puzzel. Degene die het spel hebben ontwikkeld zijn onderzoeken gestart met een groep van ongeveer zevenhonderd senioren met een leeftijd boven de 50 jaar.

De groep senioren werd gevraagd om het online spel Road Tour gedurende een tijd van tien uren te spelen. Na afloop van het spelen bleek een jaar later dat het brein van deze groep mensen scherper is geworden en vergeleken kon worden met een brein dat drie jaar jonger is.

Het online spelletje kan voor geld uitgeprobeerd worden, waarbij de spelers een auto, vrachtwagen of ander voertuig en een bepaald type verkeersbord te zien krijgen als het spel start. Het voertuig en verkeersbord moeten tijdens het spelen van de game worden onthouden. In de loop van het spel heeft de speler minder tijd en gaan de voertuigen meer en meer op elkaar lijken. Verder wordt er niet relevantie informatie gegeven op het scherm met als doel de spelers af te leiden.

Het spel lijkt eenvoudig vindt Fred Wolinsky, die de game heeft ontwikkeld, maar een speler moet wel over bepaalde eigenschappen beschikken om Road Tour goed te kunnen spelen. Een speler moet bijvoorbeeld niet alleen over een prima geheugen beschikken, maar ook snelheid hebben om tijdig te kunnen reageren. Kenmerkend is natuurlijk dat deze eigenschappen ook in het leven van alle dag nodig zijn.

 



Geschreven op 05-08-13 door Spelletjes.org