Hipster Whale ontwikkeld nieuw PacMan spelletje

Hipster Whale is een ontwikkelaar van online spelletjes en is onder meer bekend van de mobiele game Crossy Road. De ontwikkelaar heeft nu het plan opgevat om een nieuw PacMan spelletje te maken. Dat is deze week door uitgever Bandai Namco naar buiten gebracht.

Het spelletje krijgt de naam Pac-Man 256 en de cijfercombinatie verwijst daarbij naar het level met dezelfde combinatie van het originele spelletje. Het betreffende level van de Arcade kast was niet te spelen in het oorspronkelijk spel doordat het geheugen maximaal maar 255 levels inladen kan. Daardoor ontstond de rechterzijde van de game uit een verzameling van karakters en symbolen.

Bij de ontwikkeling van het nieuwe Pac-Man 256 spelletje wordt er extra aandacht besteed aan dat speelveld dat zich als het ware als een golf verspreidt. Bij het spelen is het dan de bedoeling de golf voor te blijven, waarbij de speler uiteraard net als in het originele spelletje het doolhof moet zien door te komen en zich niet moet laten vangen door de spookjes. Pac-Man 256 zal binnenkort in de zomer beschikbaar komen voor het spelen op tablets en smartphones.

Er zijn nog meer spelletjes in de maak en wel een leuke game die op de Puzzle Quest titels is gebaseerd. De formule wordt toegepast met een combinatie van het universum van Aventure Time tekenfilms als decor. Ook dit spel komt beschikbaar voor iOS en Android smartphones en tablets en het is de bedoeling om als speler de monsters te verslaan en de puzzels op te lossen.

 



Geschreven op 05-27-15 door Spelletjes.org