Succes Super Mario Run aanleiding voor meer mobiele spelletjes

Nintendo heeft bekendgemaakt om vanaf dit jaar twee of drie mobiele spelletjes per jaar te lanceren. De eerste mobiele game die door Nintendo is uitgebracht aan het einde van afgelopen jaar betreft het spelletje Super Mario Run. Het spelletje kan gratis gedownload worden op iOS toestellen, maar wie de hele game wil spelen zal daar wel voor moeten betalen.

In een week tijd is de game op mobiele iOS toestellen al meer dan veertig miljoen keer geïnstalleerd. Dit jaar komt er overigens ook een versie op de markt voor Android toestellen. Wie het gehele spel wil uitspelen, dient daarvoor een bedrag van 9,99 euro te betalen. Super Mario Run is in 140 landen het populairste spelletje in de App Store geworden. Overigens is de prijs van 9,99 euro wel aan de hoge kant.

Het succes van Super Mario Run is onder meer aanleiding voor Nintendo om jaarlijks meerdere mobiele spelletjes op de markt te gaan brengen. Er is al bekend welke games er dit jaar op de markt worden gebracht. De eerste twee titels zijn namelijk bekendgemaakt. Daarbij gaat het om Animal Crossing en om Fire Emblem. Het is echter niet duidelijk welke series daarna in aanmerking komen om als mobiele game te spelen op de smartphone.

Overigens is het aandeel van Nintendo gezakt op de beurs van Japan naar aanleiding van een aantal negatieve recensies die door spelers over het spelletje Super Mario Run in de App Store zijn achtergelaten. Wellicht dat een ander verdienmodel nog meer succes zal opleveren voor Nintendo.

 



Geschreven op 01-04-17 door Spelletjes.org