Oneindige spelwerelden voor Minecraft spelletje op mobiel

Het spelletje Minecraft, Pocket Edition zal een update krijgen, waarbij er oneindige spelwerelden worden toegevoegd. Dat heeft de ontwikkelaar van de populaire bouwgame laten weten. Minecraft, Pocket Edition is het spelletje dat als mobiele versie gespeeld kan worden en zowel geschikt is voor Android als iOS toestellen.

De ontwikkelaar Mojang heeft gemeld dat de update de grootste is die er tot op heden is geweest. De oneindige spelwerelden waren eerder nog niet beschikbaar in de mobiele versie, maar daar komt vanaf 10 juli wanneer de update heeft plaatsgevonden, verandering in. In het online spelletje dat geschikt is om op de computer te spelen, was er al wel sprake van ongelimiteerde werelden.

De oneindige spelwerelden die aan de mobiele versie worden toegevoegd, zijn niet de enige verandering die Minecraft, Pocket Edition zal ondergaan. Er worden namelijk ook andere spelementen toegevoegd. Zo zullen er grotten komen en worden er nieuwe vijanden geïntroduceerd. Wilde wolven, Endermen en Mooshrooms zijn enkele van de nieuwe vijanden waar de spelers het tegen moeten opnemen als het online spelletje op de mobiel wordt gespeeld. Overigens kunnen de wilde wolven op een bijzondere manier verslagen worden, want de wolven kunnen namelijk getemd worden als huisdier fungeren.

Verder wordt ook de spelomgeving aangepakt. Er komen naast nieuwe grotten ook andere omgevingen beschikbaar, zoals dorpen, moerassen, mijnschachten en jungles. De Pocket Edition van Minecraft is bijzonder populair op de mobiele toestellen en is dan ook al meer dan 21 miljoen maal gedownload. Het spel is zelfs zo populair dat er een film van wordt gemaakt.

 Geschreven op 07-09-14 door Spelletjes.org